Reklam
Reklam
Alanya ● 06.01.2015 - 03:26

'Lastik yakın su dökün'

Bitkisel Koruma Ürünleri Satış Bayileri Birinci Dönem toplantısı ALTSO Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, "Üreticiyi ilaçlandırma tekniği konusunda da bilgilendirelim. Bu hepimizin görevi. Biyolojil mücadeleyi arttırarak zirai ilça kalıntısını azaltmış olacağız" dedi.

'Lastik yakın su dökün'
'Lastik yakın su dökün'
Alanya'da Bitkisel Koruma Ürünleri Satış Bayileri Birinci Dönem Toplantısı gerçekleştirildi. Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen toplantıya ilaç bayisi temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yasakladığı bazı ilaçları ilaç bayisi temsilcilerine bildirdiklerini söyledi. Rüzgar,
"Siz kurallara uyuyorsunuz. Bu sorumluluğu hepimiz almak zorundayız. Bunun iki boyutu var. Sağlıklı toplumun temel nedeni gıda güvenliği. Üretimden satış noktasına kadar olan hatta pestis kalıntısı olmadan üretim yapmak zorundayız. Alanya'da ciddi bir ihracat söz konusu. En ufak bir ilaç kalıntısı bize çok büyük zararlar veriyor" dedi. 
 
'ÜRETİCİYİ BİLGİLENDİRELİM'
Biz bu ürünlerin analizlerini yapıyoruz ama ihraç edilen ülkede yapılan analizde ilaç kalıntısı çıkarsa bu hem size, hem üreticiye hem de ülke ekonomisine zarar anlamına geliyor" diyen Rüzgar, " Vereceğimiz, tavsiye edeceğimiz ilaçlarda üreticiyi bilgilendirmek zorundayız. Bunun yanında üreticiyi ilaçları nasıl kullanacağı yönünde bilgilendirmek zorundayız. Burada sizlere çok büyük görevler düşüyor. Ben mahalle mahalle toplantı yapıyorum. Geçtiğimiz yıl 86 yeri gezdim. Mahallelerde şöyle bir durumla karşılaştık. Üretici domatese kullanacağı ilacı salatalığa kullanıyor. Salatalığa kullanacağı ilacı patlıcana kullanıyor. Üretici aynı ilacı bütün ürünlere kullanıyor ancak bunun dozajını bilmiyor. Üreticiye ilacı verirken anlatalım. Üreticiyi ilaçlandırma tekniği konusunda da bilgilendirelim. Bu hepimizin görevi. Biyolojil mücadeleyi arttırarak zirai ilça kalıntısını azaltmış olacağız. Tarladan, seradan, halden, toplu satış yerlerinden numune alıyoruz. Gerekli durumlarda ceza veriyoruz. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) üye olan çiftçi sayısı bakımından Antalya'da birinciyiz. Bu yıl 6 bin barajını zorluyoruz. Bu sayı daha da artacak. Bunun dışında ürün mozaiğimiz çıkarılmalı. Bakanlığın en büyük hedefi izlenebilirlik. Biz ürünün son tüketim yeriyle uğraşmak istemiyoruz. Sahte ürünü son üketim yerinde tespit etmenin bir anlamı yok. Üreticiler kullandıkları ilaçları Üretici Kayıt Defteri'ne yazmalı. Amaç geriye doğru izlenebilirlik. Alanya'da herkes zirai ilaç bayilerinden memnun" dedi. 
 

Sesli Okuma

1.0x

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap