
Özellikle devlet desteklerine dikkat çeken Göktepe, üreticilere yüzde 50 devlet desteği sağlandığını ve muafiyet oranlarının yüzde 1’e kadar indirildiğini belirterek bu sayede, zarar gören seralarda dahi üreticilerin destekten faydalanabileceğini vurguladı. Göktepe, “Bu hususta sera çatılarının bir kısmı açılmış olsa bile yüzde 1 muafiyet oranı olduğundan dolayı bu destekten faydalanacak. Ayrıca bizler de yüzde 15 oranında TARSİM sigortası yapan sigorta kuruluşlarıyla protokol yaptık. Üreticilerimiz bundan da faydalanacaktır. Yani yüzde 35’lik bir kesim ödeyerek TARSİM sigortalarını mutlaka yaptırmaları lazım. Çünkü bana olmaz demeyin” dedi.
Göktepe, devletten beklentilerini de açıkça ortaya koyarak, sübvansiyon oranlarının yüzde 75’e çıkarılması ve muafiyet oranlarının sıfıra indirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, kayıt dışılığın önlenmesi ve daha fazla çiftçinin sigorta kapsamına alınması gerektiğini belirten Göktepe konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Benim TARSİM ile alakalı bir isteğim olacak. Yüzde 50 sübvansiyon oranı var, yüzde 50 devlet desteği var. Biz bu oranın yüzde 75’e çıkmasını istiyoruz. Muafiyet oranının ise sıfıra inmesini istiyoruz. Biz devletimizden bunu isterken de şu anda 3 bin 700 tane ÇKS kayıtlı üyemiz var. Ancak, 27 bine yakın çiftçimiz var. Yani burada ciddi anlamda bir kayıt dışılık ortaya çıkıyor. Öncelikle bu kayıt dışılığı ortadan kaldıracağız. Bizim Alanya’da mutlaka 10 bin üzerinde TARSİM sigortası yaptırıyor olmamız lazım. Üreticilerimize geçmiş olsun. El birliğiyle bu yaraları saracak ve üreticimize devam edeceğiz.”
Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı ise yaşanan felaket sonrası zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, devletin tarım sektörüne verdiği önemi vurguladı. Tavlı, çiftçilerin tekrar üretime geçebilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirerek, halka geçmiş olsun dileklerini iletti.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!