
Önümüzdeki günlerde tarımsal destek modülü tamamıyla değişecek. Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki bazı şeyler kaldırıldı. Biraz daha kolaylaştı. Bakanlığın üretim planlamasına yönelik çalışması var. Şu anda Alanya’da üretim planlamasına alınan 13 ürün ile ilgili bir durum yok. Yani şu anda avokado veya muzun planlaması söz konusu değil. Bunun yanında Avrupa Birliği yüzde 50 hibe destekleri Antalya’ya bu yıl itibarıyla girdi. Kırsal kalkınma yatırımlarından farklı olarak bir avantajı KDV’nin olmaması. Kadın, genç girişimci sertifikası varsa bu destekler yüzde 75’lere kadar çıkıyor. Bunun merkezi EXPO’da. Bize bu konuyla ilgili danışabilirsiniz” dedi.
Rüzgar’ın konuşmasının ardından birliğe katkı sağlayan üreticilere plaket takdim edildi.
Plaket takdim edilen üreticilerden Mehmet Balki, “Serada avokado yetiştirmeyi düşünmeyin. Çünkü 40-45 derecelerde avokado çok gelişemiyor. Zaten 30 dereceyi geçtikten sonra verdiğiniz gübreyi de almıyor. Devamlı meyve dökülüyor ama kısa seralarda bunu yapabilirsiniz. Serada avokado yetiştirmek isterseniz eskimiş serada yapın. Muz yetişmiyorsa avokadoyu buraya dikip 2 senede ürünü alabilirsiniz. Bunu yaparken seranın üzerindeki naylonu kaldırıp tül uygulaması yapmalısınız” diye konuştu.
Alanya’da muzu ve avokadoyu ilk yetiştiren kişileri anlatan üretici Haşim Yetkin de, “Alanya’da ilklerin içinde mutlaka sizler de olun” ifadelerini kullandı.
Ardından 2022 ve 2023 yıllarına ait gelir gider cetveli ve bilançoları okunup ibra edilerek oy birliği ile kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulu faaliyetlerinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından 2024 yılı tahmini bütçesi okundu.
Divan başkanı Göktepe, toplam 159 bin 628 TL gelir olduğunu, giderin 69 bin 690 TL olduğunu açıkladı. Oylamaya sunulan bütçe oy birliği ile kabul edildi. Ardından yıllık aidatların belirlenmesine geçildi. Genel kurulda yıllık aidatların asgari ücretin üçte biri oranında olması kararlaştırıldı.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!