Geçtiğimiz Mart ayında balıkçı barınağını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 10 yıllığına kiralayan Alanya Balıkçılar Kooperatifi, Alanya İskelesi içinde yer alan barınağın çevresini 820 metrelik demir parmaklıkla kapatmış, belediye ekiplerinin müdahalesi sonunda kepçelerle yıkılarak kaldırılmıştı. İlçe kaymakamlığı, belediye ve balıkçılar kooperatifinin uzlaşması sonucunda bariyerler yat teknelerinin de bulunduğu bölgeye çekilmişti. Gezi teknelerinin önüne yerleştirilen bariyerlerden dolayı işleri durma noktasına gelen Alanya Yatçılar ve Gezi Tekneleri Yolcu Taşıma Kooperatifi üyelerinden oluşan yaklaşık 70 kişilik grup iskele meydanında toplanarak bariyerleri protesto etti.
"BARİYERLER YIKILABİLİR "
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Alanya Yatçılar ve Gezi Tekneleri Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, teknelerin önlerine yerleştirilen bariyerlerin fiziki olarak sağlıksız ve görüntü kirliliğine yol açtığını söyledi. Bariyerlerin yıkılma tehlikesinin olduğunu belirten Başkan Demirel “Sağlıksız yapılan bu bariyerlerde yolcu kalma riski ve can kaybı yaşanabilir. Bariyerlerin hemen dibine ise tehlike teşkil edecek şekilde elektrik panoları sağlam bir yapıya sahip olmadan yapıldı.” dedi.
"BİZ POLİS DEĞİLİZ"
Balıkçıların iskele bölgesinde uyuşturucu satıldığını iddia ettiğini ve bununla mücadele için bariyer kurmaya karar verdiğini savunan Demirel, “Bu, polisin meşgul olacağı bir durumdur. Bu sorunu 3 tane balıkçı halledemez. Eğer böyle bir bilgiye sahipse ve elinde belgesi var ise emniyet müdürlüğü karşımızda, gitsinler suç duyusunda bulunsunlar. Bu sektörde uyuşturucu maddelerinin ne renkte olduğunu bilmeyen bir sürü esnaf var. Bizim insanları kontrol etme yetkimiz yok.” diye konuştu.
"MANTIĞA AYKIRI "
Balıkçılara verilen alanı abartılı olduğunu belirten kooperatif başkanı Yusuf Demirel şöyle konuştu: “Şuan burada 8 tane balıkçı teknesi var, bunları yetkilerden teyit alabilirsiniz. 8 tane balıkçı teknesi için 180 dönüm yeri balıkçı teknelerine verilmesi akıla mantığa aykırıdır. Eski zamanda 200 tane balıkçı teknesi vardı. O zaman tamam doğru bir karardı. Balıkçılar o zamanlar hem balık tutar hem de tur gezisi düzenlerdi. Fakat günümüz şartlarında öyle bir şey yapmamız mümkün değil. Şimdi balıkçı teknesi ayrı gezi teknesi ayrıdır. 8 tane balık teknesinin getirdiği balık civar restoranlara yetmez ama şuandaki gezi sektörü trilyonluk sektördür. Bu demir bariyerler niçin yapılıyor. Burada 7 bin 500 kişi ekmek yiyor. Kimsenin ekmeğine mani olmasınlar.”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!