
Benal’dan sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ise kişisel gelişim seminerlerinin önemine değinerek, “Bu tür faaliyetleri dört gözle bekliyoruz. Öğretmenlerimizin ve eğitimcilerin katılmasını önemsiyoruz. Tüm halkımız da ücretsiz olarak düzenlenen bu seminerlere katılıp, bilgi alabilirler. Ben bu fırsatı verdikleri için, ev sahipliği için ALTSO Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine, katılım sağlayan siz değerli eğitim gönüllülerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Psikolog Kardelen Özdeş Yeniacun tarafından eğitime geçildi.
Eğitime Oyun Nedir? Sorusuyla başlayan Yeniacun, “Oyun çocuklar için hayatın iletişim aktörlerinden biri. Yeni doğan çocukla oyun ile iletişim kurarız. O da bizimle oyun aracılığıyla iletişim kurar. Çocuk ve ebeveyn birbirleriyle duygu aktarımı sağlar. Çocuklar en basiti evcilik oyunuyla sosyal rolleri öğrenir. Üretkenlik, hayal gücü gelişir. Oyun çocuğun yaratım yeri” dedi.
Çocuk ebeveyn ilişkisine de değinen Yeniacun, “Çocuk ebeveyn ilişkisinde oyun; karşılıklı güvenmeyi güçlendirir. Ben çocuğumla oyun oynayamıyorum. Çocuğumla nasıl oyun oynayacağını bilmiyorum. Bunu babalardan çok duyuyoruz. Etkileşimsel bağlam burada çok önemli. Bunun için teorik bilgiye gerek yok. Çocuğun yanına gidin onu manipüle etmeden eşlik edin. Çok bağlı materyale bağlı kalmamak gerekir. Yapılan hatalar neler? Yönlendirici olma. Bunu hepimiz çok yapıyoruz. Mesela bir çocuk bir topa elma yediriyor. Siz o top elma yiyemez diyor, çocuğun dünyasını öldürüyorsunuz. Bu çocuğun hayal gücünü de düşürür” dedi.
Seminer sonunda katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Yeniacun, halka açık ve ücretsiz olarak kişisel gelişim seminerleri düzenleyen ALTSO Başkanı Eray Erdem ve yönetimine teşekkür etti.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!