Reklam
Reklam
Alanya ● 13.12.2014 - 06:16

Vatandaşa yardım görevimizdir

Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2015 yılı Vakıf Mütevelli Heyeti Muhtar seçimi gerçekleştirildi. Seçim öncesi konuşan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Alanya'da 11 ayda devletin yaptığı yardımlar yaklaşık 22 milyon TL'dir. Bunun dışında yardıma muhtaç vatandaşlar varsa onları ilgili devletle buluşturup onlara destek olunmasını sağlamak göremizdir.

 Vatandaşa yardım görevimizdir
Vatandaşa yardım görevimizdir
Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2015 yılı Vakıf Mütevelli Heyeti Muhtar seçimi gerçekleştirildi. Seçim öncesi konuşan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Alanya'da 11 ayda devletin yaptığı yardımlar yaklaşık 22 milyon TL'dir. Bunun dışında yardıma muhtaç vatandaşlar varsa onları ilgili devlet kurumlarıyla buluşturup onlara destek olunmasını sağlamak görevimizdir" dedi. 
 
Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2015 yılı Vakıf Mütevelli Heyeti Muhtar seçimi gerçekleştirildi. Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda seçim öncesi bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya SYDV Müdürü Yaşar Kurne, Alanya Sağlık Müdürü Abdullah Yağdır, Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Mevlüt Sönmez, Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran ve muhtarlar katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Tanrıseven, "Göreve geldiğim ilk gün ulaşılmadık fakir, engelli, ihtiyaç sahibi vatandaşımızın kalmayacağı mesajını vermiştim. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görevli arkadaşlarıma gerekirse mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıp bu vatandaşlarımızı tespit etmeleri talimatını verdim. Vakıf görevlileri, tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla ilgili siz muhtarlarımızdan bilgi alıyor” dedi.
 
'DEVLET, KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR'
Kaymakam Tanrıseven, muhtarlara hitaben sözlerine şöyle devam etti: “Devlet, kimsesizlerin kimsesidir. Bizim görmediğimiz kişiler olabilir. Bu kişileri siz görecek, onlara yardımların ve sağlık hizmetlerinin ulaşmasına vesile olacaksınız.”
Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının oluşturduğu raporları muhtarlarla paylaşan Kaymakam Tanrıseven, 2014 yılının ilk 11 ayında SYDV olarak 932 bin 133 TL'lik yardım yaptık. Bu yardım Alanya'da fakirlere yaptığımız toplam yardımı göstermiyor. Bunun dışında şahsi, yardımlar, muhtaç olan askerlerin ailelerine yardımlar, eşi vefat eden dul kadınlara yönelik yardımlar, engelli aileler ve 65 yaş aylığı uygulamaları aynı şekilde devam edecek. Bütün bu uygulamaların toplamına baktığımızda yaklaşık olarak 10 milyon TL'lik yardım yapmış bulunuyoruz. Bunun dışında SYDV'nin personelinin yaptığı araştırmalar sonucunda bin 400 aileye kişi başı 769 TL olmak üzere 12 ayda 12 milyon TL yardım yapıldı. Alanya'da 11 ayda devletin yaptığı yardımlar yaklaşık 22 milyon TL'dir. Bunun dışında yardıma muhtaç vatandaşlar varsa onları ilgili devlet kurumlarıyla buluşturup onlara destek olunmasını sağlamak görevimizdir. Son 10 yılda devletin sosyal yönü çok artmış durumda" dedi
 
'SİZLER BİRER KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEKSİNİZ'
İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen desteğin artarak süreceğini ifade eden Kaymakam Tanrıseven, engelli vatandaşların rehabilitasyon merkezlerinde sıra bekledikleri devrin geride kaldığını, bugün aynı vatandaşların evde bakım hizmetlerinden yararlanabildiklerini söyledi.
Kaymakam Tanrıseven, sözlerinin devamında “Alanya’da yaşayan 300 bine yakın vatandaşımıza yardımları sürdüreceğiz. Muhtarlarımız olarak sizler mahalleleriniz de sağlık yönünden desteğe muhtaç, yaşamını tek başına idame ettiremeyenleri tespit edecek ve ilgili sağlık merkezlerine yönlendireceksiniz. Yardımlarımızın vatandaşlara ulaşması konusunda sizler birer köprü vazifesi göreceksiniz. Buradan çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum ” dedi.
 
'KİŞİLER EVDE YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETMEYE BAŞLADI'
Tanrıseven'in ardından, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran konuşma yaptı. Başaran, "Evde sağlık hizmeti 2011 yılında başlattık. Şuanda bin 200 civarında hastaya ulaşmış durumdayız. 650 civarında evde yatalak hastaya bakıyoruz. 2011 yılında evde sağlık hizmeti verirken gördük ki insanların başka sorunları da var. Evlerin temizlik ihtiyacı var. İnsanların gıda desteğine, kişisel hijyen ve bakım ihtiyacı ile ekipman desteğine ihtiyaç var. İnsanların barınma, ev eşyası, eğitim gibi konularda ihtiyacı olduğunu gördük. Biz de Alanya Kaymakamlığı, Alanya Devlet Hastanesi ve Alanya SYDV olarak bir proje yapmak istedik. Bu projede vatandaşların hüzünleri bizim de hüzünlerimiz bizim sevinçlerimiz onların da sevinçleri olmasını istedik. Bu proje için 200 kadar temel ihtiyaçları olduğunu düşündüğümüz aileleri vakıfta buluşturduk. O zaman ihtiyacı olan 36 kişi tespit etmiştik. Şuanda 70 küsur hastaya ulaştık. İki timimiz var. Günde 4 evin temizliğini yapıyoruz. Boya işinden anlayan bir görevli de ihtiyacı olan evlerin boyalarını yapıyor. Şuana kadar 563 ev temizliği yaptık. 52 hastanın kişisel temizliğini yaptık. 23 ev boyattık. 72 hastaya karyola yatak verdik. Bunun dışında yemek masası ve birtakım tıbbi cihazlar vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında bazen kahvehanelerde ve evlerde eğitimler yaptık. Eğitimlerimiz devam ediyor. 69 hastaya gıda yardımı yaptık. 2012 ve 2014 yıllarındaki memnuniyetlere baktığımız zaman vatandaşımızın memnuniyetinde bir artış olduğunu ortaya koyduk. Proje çıktıları olarak hasta memnuniyeti arttı. Hastaların kuruma ve devlete olan güveninde bir artış sağlandı. Fiziki mekanların iyileştirilmesi yaşanabilir ortam sağladı. Kişilerin toplumdan soyutlandığı fikrinin önüne geçildi. Kişiler evde yalnız olmadığını hissetmeye başladı. Çok bir şey belki yapmıyoruz ama hep beraber olursak çok şey yapabiliriz. Daha iyiyi yakalamak hepimizin elinde" şeklinde konuştu. 
 
'MERKEZDE Kİ İNSANLARI TESPİT ETMEMİZ LAZIM'
Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Mevlüt Sönmez de, "Alanya olarak evde sağlık hizmetlerinde bir çok ilin çok çok ötesindeyiz. Birçok il ve ilçeye devlet hastanesi ve toplum sağlığı merkezi olarak örnek teşkil ediyoruz. Çalışmalarımız övgüye değer bulunuyor ama bu yeterli değil. Sizlerin desteği, duyarlılığı olmadan bunları devam ettirmemiz mümkün değil. Kırsal alanda sorun yaşanmıyor. Çünkü kırsalda muhtarlar aileleri tanıyor ve ihtiyacı olanları yönlendiriyor. Buna karşın öyle büyük mahalleler var ki insanlar koşularını bilmiyor. Kırsalda değil, merkezde kalabalığın içinde yalnız yaşayan insanları tespit etmemiz önemli. Bize ulaşılması durumunda devlet olarak her türlü yapılması gerekenleri yapmaya hazırız. Bunun yanında cenaze hizmetlerinde sık sık sıkıntı yaşıyoruz. Cenaze hizmetlerinde değişiklikler oldu. Şuan biz yetkiyi sizlerden almış durumdayız. Gece gündüz ne zaman olursa olsun aile hekimine değil, polis ve jandarmayı arayın. Onlarda bizim doktorlarımızın listeleri bulunuyor. Polis ve jandarma tarafından doktorlarımız yönlendiriliyor" diye konuştu.
 
'MAĞDUR OLANLAR BANA ULAŞSIN'
Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rüzgar ise, "2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları bitmişti. 2015 yılının kayıtlarını almaya başladık. Kayıtlar bu ayın sonunda sona eriyor. Kayıt yaptırmayan üreticiler varsa uyaralım. Bunun yanında kış aylarında yağış, don, afet söz konusu oluyor. Bu gibi durumlarda direkt beni arayabilirsiniz. Mağdur üreticilerin tespitini yapalım" dedi.
 
'OKYANUS VE ŞIHALİ MÜTEVELLİ HEYETİNE SEÇİLDİ
Konuşmaların ardından Kaymakam Tanrıseven, muhtarların sorularını cevapladı. Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top, "Mahmutlar'da çok sayıda yerleşik yabancı bulunuyor. Bu insanlar yaşamlarının geri kalanını Alanya'da geçirmek istiyor. Biz Alanya Huzurevi binasının büyütülmesini istiyoruz. Bunun yanında bölgemizde madde bağımlılığıyla ilgili bir merkez bulunmuyor" şeklinde konuştu.     
Daha sonra SYDV 2015 yılı vakıf mütevelli heyeti muhtar seçimine geçildi. İki muhtarın seçileceği mütevelli heyeti için Hacet Mahallesi Muhtarı Ali Şıhali, Sugözü Mahallesi Muhtarı Hasan Uysal, Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Yücel Sezer ve İshaklı Mahallesi Muhtarı Rasim Okyanus aday oldular. Muhtarların oy kullandığı seçim sonucunda mütevelli heyetine kullanılan 86 oyun 29 tanesini alan İsaklı Muhtarı Rasim Okyanus ve 22 oy alan Hacet Mahallesi muhtarı Ali Şıhali seçildi.
 

Sesli Okuma

1.0x

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap