Alanya
21.05.2014 - 16:10

Rehber öğretmenlere eğitim

Alanya Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliği ile Alanya, Gazipaşa ve Gündoğmuş ilçelerinde görev yapan rehberlik öğretmenlerine İAÜ Eğitim görevlisi Yar. Doç Battal Odabaşı tarafından Nöro-Sosyo Pedagoji eğitimi düzenlendi.

Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Alanya Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Gülsüm Türkeli ve İstanbul Aydın Üniversitesi işi birliği ile Alanya, Gazipaşa ve Gündoğmuş ilçelerinde görev yapan rehberlik öğretmenlerine eğitim semineri organize edildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Yar. Doç Battal Odabaşı, "Çocukların beyni çeşitli beyin hücrelerini içeren çoklu paralel işlemciler gibi çalışıyor. Bunun anlamı çocuğunuzun beyninin aynı anda birden fazla iş yapabilecek bir kapasitede olmasıdır. Bu anlamda öğrenme sırasında işitsel, görsel, duyusal vb çoklu kanalların kullanılması beyin gelişimi için çok önemlidir. Öğrenme yaşam boyu devam eden bir süreç olup, öğrenme sadece beyni değil bedeni de içeren bir faaliyettir. Sadece düşünmek yeterli değildir. Bedensel uzuvları kullanarak düşündüğünü uygulamak ve yaparak öğrenmek de beyni geliştirmektedir" dedi.
 
'STRESLİ BİR ÇOCUK VERİMLİ BİLGİ ÖĞRENEMEZ'
Odabaşı, "Anlam verilememiş yalın bir bilginin insana hiçbir faydası toktur. Esas önemli olan bilgiye yüklenen anlamdır. Örneğin çocuk 1'den 10'a kadar savaşabiliyorken. "Bana üç tane bisküvi ver" deyince "Üç tane bisküvi" veremiyorsa bu üzerine tam olarak anlam yüklenememiş bir bilgidir. Öğrenme bilinçli bir istek ve sorgulama süresinde oluşur. Yoğun stres altında olan bir çocukta verimli bir öğrenme süreci oluşamaz. Bu anlamda çocuğa sevgi ve güven içinde olduğunu hissettiren bir ortam da çocuğun beyin gelişimi için çok önemlidir. Beyin Bir bilgiyi beynin farklı bölgelerinde farklı şekillerde depolar. Çocuğumuzun beyni bu bilgiyi oluşturan parçaları çağırırken çok sayı da beyin hücrelerinden oluşan karmaşık bir iletişim ağı kullanır. Sağlıklı bir duygusal gelişim çocuğumuzun dikkat süresini hafıza gücünü ve hatırlama kapasitesini olumlu yönde etkilemektedir" dedi. Seminerin düzenlenmesinde önemli rol üstlenen Alanya Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Gülsüm Türkeli ise, "Rehberlik öğretmenlerimizin farkındalıklarını arttırmak ve yeni gelişimleri paylaşmak amacıyla bu eğitimleri planladık. Bu yıl içinde bu anlamda rehberlik öğretmenlerimize 2 eğitim semineri daha organize edilecek. Eğitim konusunda bizlere yardımcı Alanya Milli Eğitim İlçe Müdürlüğümüz ve İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Akdeniz bölge temsilcisi Saniye Tüzün'e teşekkür ederim" dedi. 
- Mert KULAÇ
 
Orjinal Habere Git