Son dönemde daha fazla kullanılmaya başlanan bazı ürünlerin önemi de daha iyi anlaşılıyor. Özellikle enerji tasarrufu sağlayan
antifriz basma pompası gibi ürünlere olan ilginin artması enerji kullanımını azaltma noktasında son derece önemli. Örneğin bu ürün toprağı bir ısı kaynağı olarak kullanabilme özelliğine sahip. Peki, toprağın bir kaynak olabilmesi, üstelik bu ürün söz konusu olduğunda bir ısı kaynağına dönüşebilmesi nasıl mümkün oluyor?
Antifriz Basma Pompası Nasıl Çalışır?Öncelikle bu sorunun yanıtını anlayabilmek için
antifriz basma pompası nasıl çalışır sorusunun yanıtını biliyor olmak gerekir. Bilindiği gibi toprak hem yağmur hem de güneş alan geniş bir saha özelliğine de sahip. Yağmur ve güneş toprağın altında bir beslenme meydana gelmesini sağlıyor. Bu beslenme aynı zamanda büyük bir enerji potansiyeli olarak düşünülmeli.
Toprak tarafından depolanan bu enerji tükenmiyor ve aynı zamanda bir ücret de gerektirmiyor. Peki, bu enerji nasıl kullanılıyor? İşte bu noktada devreye antifriz ısı ya da su pompaları giriyor. Söz konusu pompalar iki farklı sistem ile çalışarak yerdeki yani topraktaki bu enerjiyi alıyor ve evinize, işyerinize ve kısacası yaşam alanlarına taşıyor.
Antifriz Basma Pompası Çalışma Sistemlerimevcut pompaların bu işlemi gerçekleştirebilmesi için iki farklı sistem mevcut. Bunlar yer ısı kollektörleri ve sondaj kuyusu ısı eşanjörleri. Hangi sistem kullanılırsa kullanılsın, toprak altında dolaşan bir antifrizli su mevcut. Bu su enerji transferini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Üstelik tek bir cihaz ile 5kW’dan 130 kW’a kadar ısı üretebilme özelliğine de sahip.
Isı elde etmenin ücretsiz bir yöntemi olabiliyor. Yaz aylarında ise soğutma görevi ekstra bir soğutma cihazı kullanılarak gerçekleştiriliyor. Odaksan firmasından temin edilebilen pompanın mutlaka düşük kullanım olan konutlar gibi alanlarda kullanılması gerekmiyor. Çünkü yüksek performans seçeneği sunan modeller de bulunuyor.
Ticari büyük alanlarda da bu sistem kurulabiliyor ve ileri vadede ekonomik bir çözüm olabiliyor. Tüm ayrıntıları öğrenmek için odaksan.com sitesine tıklayabilirsiniz. Ayrıca
odaksan.com.tr adresi üzerinden firma ile iletişime geçmeniz ve sistemin maliyeti hakkında bilgi edinmeniz de mümkün.