
Pistte en büyük rakibinin Jonathan Rea olduğunu söyleyen Razgatlıoğlu, “Üst üste şampiyonlukları var. Gerçekten çok güçlü bir rakip. Tecrübesi de çok fazla. Bunun yanı sıra Scott Redding var. Chaz Davies var. Ama her pistte çok iyi gittiğini bildiğim Rea benim en büyük rakibim. Tek hayalim, tek isteğim Rea yarışları bırakmadan onu geçip dünya şampiyonu olabilmek. Çünkü o bırakırsa, geride onun kadar dişli bir rakip görmüyorum. O varken dünya şampiyonu olmak istiyorum” şeklinde konuştu.
“Umudumuz 2021’in daha iyi geçmesi”
Razgatlıoğlu, geçen seneki en büyük pişmanlıkları hakkında ise şunları söyledi:
“Keşke dediğim yerler var. Yarışım kötü geçince kafam otomatik olarak motorum kötü, şu ayarları değiştirmem gerekiyor diye çalışmaya başladı. Bu yüzden de motorda büyük değişiklikler yaptık. Ki bu benim en büyük hatamdı. Motorla alakalı çok büyük değişiklikler yapmamam gerekiyordu. Biz bu değişiklikleri yaptıktan sonra daha da kaybolduk. Hem motorun ayarları hem de moralman kaybolduk. Bu bizim için çok kötü oldu. Daha sonrasında yağmur geldi, ben ufak bir sakatlık yaşadım. Hepsi üst üste gelince ben de ipin ucunu bıraktım. Kafamdaki tek düşünce şuydu; motoru eski ayarına getireceğim ve sadece motorumu süreceğim. Ayarlarla uğraşmadan motoru sürüp bundan zevk alacağım dedim. Yarışlara da bu düşünceyle gittim ve çok güzel sonuçlar elde ettik. Sezonu da çok güzel bir şekilde bitirdik. Umudumuz 2021’in daha iyi geçmesi.”
“Psikoloji ve moral çok önemli”
Geçen senenin kırılma noktasının motor ayarlarını değiştirmesi olduğunu söyleyen şampiyon sporcu, “Aslında ben 2019’da da bunu öğrenmiştim. Ama insanoğlu ara sıra kayboluyor. İki yarışta üst üste kaybolduk. Daha sonrasında hatamızı anladık ama hiçbir şey istediğimiz gibi gitmedi. Bazen olmayınca olmuyor. Mesela ben 2020 sezonundan çok umutluydum. Çok güzel başlamıştık. Şampiyonluk için büyük bir savaş verecektik. Şampiyonayı çok rahat bir şekilde ikinci bitirebilecektim ama şampiyonluk için de son ana kadar Rea ile savaşabilecektim. Ama istediğim gibi gitmedi. Baktığımızda tek sorun motorda değil. Bazen biz de kendimizi yarışlara en iyi şekilde hazırlayamıyoruz. Bu bireysel bir spor olduğu için psikoloji, moral, motivasyon çok önemli” dedi.
"Her yarıştan kendime ders çıkarıyorum"
Kendisini ‘tecrübe’ konusunda geliştirmeyi hedeflediğini belirten Toprak, “Benim yurt dışında da en çok bilindiğim ve tanındığım konu geç frenaj. Beni izleyenler sürüşümden çok keyif alıyor. Çünkü motor üstünde çok deli dolu biriyim. Diğer pilotlara göre özgün bir stilim var. Gelişmem gereken konu ise bence tecrübe. Çünkü tecrübe çok önemli. Bunu yarıştıkça anlıyorsun. Mesela 2019’da ilk iki yarışımı kazanmıştım. Hafta sonunun son yarışına da ilk cepten başlama hakkını elde etmiştim. İlk defa ilk sıradan çıkacaktım. O sebeple üstümde şöyle bir baskı vardı. Birinci olarak yarışa başlıyorsam kimsenin beni geçmemesi lazım. Arka sıradan başlarsan bir kişiyi bile geçersen bu senin için bir gelişim. Ama ilk sıradan kalkınca biri seni geçerse gerilemiş oluyorsun. Bu sebeple çok büyük baskı hissettim. Ve o yarışta düştüm. Bundan ders çıkarttım. 2021’in son yarışında da ilk sıradan çıktım ve o yarışı açık ara farkla kazandım. Her yarışımda kendime ders çıkarmaya çalışıyorum. Tecrübe edinmek çok önemli” ifadelerini kullandı.
“Favori pistim Donington Park”
Favori pistinin Donnington Park olduğunu belirten Toprak, “Aslında her pisti seviyorum. Ama her pilotun keşke olmasa dediği bazı pistler vardır. Benim için geçen sene İspanya Aragon Pisti onlardan biriydi. En sevdiğim pistler ise Portekiz’deki Estoril Pisti. Geçen sene ilk defa gittim ve çok hoşuma gitti. Misano ve Jerez pistlerini de çok severim. Ama favori pistim Donington Park. 2020’de bu pistte yarışmadık ama 2021’de takvime dahil olacak gibi” dedi.
“İstanbul’da yarış kazanmayı çok isterim”
İstanbul’da Superbike’nın düzenlemesini ve o yarışı kazanmayı çok istediğini söyleyen Toprak, “Kenan Sofuoğlu ile aramızda böyle bir konuşma geçti. Formula 1 izlemek için İstanbul Park’a gittiğimizde konuştuk. O anlatırken bile çok heyecanlandım. Dünya Superbike Şampiyonası Türkiye’ye gelecek ve ben kendi evimde yarışacağım. O yarışı kazanmam gerekiyor. Daha Kenan Ağabey anlatırken hayalini kurdum. O yarışı kazanmam lazım. Çünkü kendi evimde bir yarış olacak, her sene de gelmiyor. Belki bir kez olacak böyle bir yarış. Benim o yarışı ne yapıp edip kazanamam lazım. Kenan Ağabey, İstanbul Park’ta zamanında yarışı kazanmıştı. Ben de İstanbul’da yarış kazanmayı çok isterim. Evet üzerimde çok baskı hissederim ama kendi evimde kazanmayı çok isterim” acıkmasını yaptı.
Kenan Sofuoğlu’nun yanı sıra Red Bull’ın marka gücünden bahseden Toprak, “2014 yılının sonunda ben Red Bull ailesinin bir parçası oldum. O an çok mutlu olmuştum. Bence tüm sporcuların hayallerinden biridir bu. Benim en büyük hayalim Red Bull sporcusu olmaktı. Tabii ki kolay olmadı. Ben elimden gelini yaparak yurt dışında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettim. Başarıyla birlikte bu destekler geldi. Kenan ağabeye gelirsem şu an ağabey kardeş gibiyiz. 2013’ten beri beraberiz. 2015-17 arası çok samimi olduk. Bu iki büyük markayla birlikte şimdi çok güçlüyüz. Güçlü bir şekilde de yolumuza devam ediyoruz. Umarım bu güç bizi en büyük hayalimiz olan Dünya şampiyonluğuna taşıyacak ve Superbike’a imzamızı bırakacağız” ifadelerini kullandı.
"Motor sporları Türkiye'de daha iyi yerlere gelecek"
Son olarak gençlere de seslenen Toprak Razgatlıoğlu onlara şunları söyledi:
“Bana ‘Ağabey biz de senin gibi olmak istiyoruz’ diye çok fazla mesaj geliyor. Ben bu mesajlara çok fazla cevap veremiyorum. Çünkü cevap verince arkası gelmeye başlıyor. Ben yarışlara aile desteğiyle başladım. Yarışlara aile desteğiyle başlamanız gerekiyor. Türkiye şampiyonasında yarıştım. Daha sonra Kenan Ağabey beni yetenekli bulunca kendi yanına çekti. Siz ailenizle yarışlara başladıktan sonra, siz de yetenek olduğunu görünce örneğin Kenan Sofuoğlu yanına alıyor sizi. Süreç bu şekilde ilerliyor. Yani herkes kendi başlıyor, yetenekse kapıları açıyor. Umarım daha fazla sporcu bizim yanımıza gelir. Şu an 5 kişiyiz. Beşimiz de yurt dışında farklı kategoride yarışıyoruz. İtalya ya da İspanya’ya baktığımızda neredeyse tüm pilotlar bu iki ülkeden. Ben de çok isterim 30-40 kişi yurt dışına gidelim farklı kategorilerde Türkiye adına başarılar elde edelim. İnanıyorum ki ileriki zamanda Türkiye’de motor sporları çok daha iyi yerlere gelecek. Sadece motosiklet için değil otomobil için de bu böyle. Ayhancan Güven mesela otomobilde çok iyi yerlerde. Kenan Ağabey bize yol açtı, biz de izinden gidiyoruz.”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!