Reklam
Reklam
Haberde insan ● 13.07.2020 - 10:12

Kadınlardan, maske üretimi ile aile bütçesine katkı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA BAĞLI ELAZIĞ EL SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN AÇILAN EV TEKSTİLİ HAZIRLAMA KURSUNDA, KORONA VİRÜSÜYLE MÜCADELE KAPSAMINDA MASKE ÜRETİMİNE GEÇİLDİ. KURSLARDA EĞİTİM GÖREN 40 KADIN 6 ATÖLYEDE GÜNDE YAKLAŞIK 450 ADET MASKE ÜRETİYOR. KADINLAR BİR YANDAN MASKE ÜRETİRKEN DİĞER YANDAN DA KURSTAN ALDIKLARI ÜCRETLERLE AİLE EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYOR. PANDEMİNİN 14 KURALINA UYGUN OLARAK STERİL BİR ORTAMDA ÜRETİLEN YIKANABİLİR MASKELER, BAKANLIK BÜNYESİNDEKİ KURUMLARA GÖNDERİLİYOR VEYA İSTEK DURUMUNDA PİYASAYA SATILIYOR

Kadınlardan, maske üretimi ile aile bütçesine katkı
Kadınlardan, maske üretimi ile aile bütçesine katkı

Elazığ’da açılan 6 atölyede 40 kadın kurslara katılarak hem maske üretimi yapıyor, hemde aile bütçelerine katkı sağlayacak ekonomik kazanç elde ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Ev Tekstili Hazırlama Kursunda, Korona virüsüyle mücadele kapsamında maske üretimine geçildi. Kurslarda eğitim gören 40 kadın açılan 6 atölyede ayda 10 bin adetten fazla maske üretiyor. Kadınlar bir yandan maske üretirken diğer yandan da kurstan aldıkları ücretlerle aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Pandeminin 14 kuralına uygun olarak steril bir ortamda üretilen yıkanabilir maskeler, talebe göre kurumlara ve piyasaya talebe göre satışı yapılıyor.

Şu anda 6 atölyede 40 kadının maske üretimi gerçekleştirdiğini belirten Merkez Müdürü Haydar Aktar, “Bunu yaparken sosyal mesafeyi dikkate alıyoruz. Kadınlarımızın sağlığını da düşünmek zorundayız. Zorlu bir süreçten geçen kadınlarımız kendi ekonomilerine katkı sağlıyor. Bu süreçte eşi işte ayrılan oldu. Kadınlar burada çalıştıkları günlerde harçlıklarını almaktadırlar. Kendilerine bir katkı sağlıyor"dedi.

Günlük 450, ayda ise 10 bin adetten fazla maske üretildiğini aktaran Aktar," Bunlar hijyenik ve kaliteli maskelerdir. Bu maskelerin özelliklerinin bir tanesi de yıkanabilir olmasıdır. Ürettiğimiz her bir maske kişin kullanımı ile 10’a çarpabiliriz. Yıkanıyor tekrar kullanılıyor. Bunları bakanlığımızın teşkilatlarında değerlendiriyoruz. Ayrıca talep olduğu halde piyasaya satabiliyoruz. Bunu da döne sermayemize geliyor. Bunu tekrar maske üretiminde kursiyerlerimiz için kullanıyoruz” dedi.

Kurslarda maske dikimi yaptıklarını dile getiren 3 çocuk annesi Seval Orhan (47) “Hem virüsten korunuyor hem de insanları koruyoruz. Aynı zamanda ekonomik kazanç sağlıyoruz. Ev hanımlarına bir katkı oluyor. Evde boş boş oturacaktık. Burada böyle faydalı şeyler yapmak bizim için iyi oluyor” diye konuştu.

Maske dikimi yaptıklarını ve aile ekonomilerine katkı sağladıklarını ifade eden Hacer Efe ise, hem zamanlarını değerlendirdiklerini hemde aile bütçesine bir katkılarının olduğunu kaydetti.

Sesli Okuma

1.0x

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap