
TERCİHLİ OY PUSULASI
* Siyasi Partiler Yasası değiştirilerek, halkın iradesinin kendi inisiyatifiyle doğrudan sandığa yansıması için 1991 yılında uygulanan ‘Tercihli Oy' sistemi geri getirilmeli.
* Seçmen hangi partiye oy verirse versin herhangi bir partinin listesindeki milletvekiline işaret yöntemiyle oy verebilmeli.
* Milletvekili sayısı 500'e düşürülmeli ve 100 milletvekili Türkiye Milletvekili olarak partilerin aldığı oy oranına göre Meclis'te temsil edilmeli.
* 100 Türkiye Milletvekili partilerin aldığı oy oranına göre dağıtılırken bu dağıtıma Türkiye barajı uygulanmamalı.
* İl sayımız 100’e çıkarılmalı, ilçe sayısı da artırılmalı. Bodrum, Manavgat, Alanya, Marmaris, Kuşadası gibi ilçeler ‘Turizm Kenti' yapılarak özel yasal düzenlemeyle teşvik paketleri hazırlanmalı.
* Kırsal yerleşme özelliğini yitirmemiş, verimli topraklara sahip örneğin Ceylanpınar, Akhisar, Polatlı gibi ilçeler ‘Tarım Kenti' ilan edilmeli ve bu illere özel yatırım teşvik programları düzenlenmeli. Lüleburgaz, Nazilli gibi ilçeler özel statülü ‘Sanayi Kenti' yapılmalı.
Köprü, otoyol ve tüneller acele kamulaştırılmalı
CHP'li Erol önerilerine şöyle devam etti:
* Şehir Hastaneleri kamulaştırılarak Sağlık Bakanlığı'na devredilmeli.
* Ülkemiz için stratejik önemi olan köprü, otoyol, tünel, özelleştirilen madenler, enerji dağıtım işletmeleri (elektrik, doğalgaz), enerji santralleri, barajlar, havaalanları kamulaştırılmalı, yüzde 51'i kamunun 49'u halkın olacak şekilde halka arz edilmeli.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!