Reklam
Reklam
Siyaset ● 27.09.2016 - 21:47

Musluoğlu: Turizmciler gibi ağlamasak da borcumuz var

MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve yönetimi, dün Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu'nu ziyaret etti.

Musluoğlu: Turizmciler gibi ağlamasak da borcumuz var
Musluoğlu: Turizmciler gibi ağlamasak da borcumuz var
MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve yönetimi, dün Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu'nu ziyaret etti. Üreticilerin sorunlarının konuşulduğu toplantıda Musluoğlu, "Biz her ne kadar turizmciler gibi ağlamasak da borcumuz var. Üreticiler söylemiyor ama hepsinin borcu var. Üretim olan yerde sorun bitmez. Tarımda sorunun bitmesi için üretim yapılmaması lazım" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı, Alanya Ziraat Odası'na iade-i ziyarette bulundu. Odanın toplantı salonunda Ziraat Odası yönetimiyle ve üyeleriyle bir araya gelen MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, çiftçinin, mahallelinin sorunlarını oda yöneticilerinden öğrenmek istediklerini söyledi. Türkdoğan, "Bunun yanında MHP olarak üzerimize düşen ne varsa odanın yanında olduğumuzu göstermek üzere bu ziyareti gerçekleştirdik. Musluoğlu ve oda yönetiminde bulunan bazı kişilerle yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı odayı ve meclisini tebrik ediyoruz. Bu anlamda yapacağınız tüm çalışmalarda dün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Çiftçinin sorunlaru her geçen gün yoğunlaşarak artıyor. Üretim maliyetlerinin artışıyla birlikte satış ve pazarlamadaki fiyatların buna mukabil olarak yansımaması çiftçinin en büyük problemi. En azından yerli muzun üretildiği dönemde ithal muzun biraz önünün kesilmesi muz üreticilerinin önünü açacaktır kanaatindeyim" dedi.  
'TURİZMCİLER TARIMA YÖNELİYOR'
Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu da "Alanya'nın ekonomisi genelde tarıma endeksli. Turizm sektöründekiler de son zamanlarda bunun farkına vararak tarım sektörüne yönelmeye başladı. Diğer sektördekiler de son birkaç yıldır muz ağırlıklı olmak üzere diğer ürün desenlerine yöneldi. Bu bizi sevindiriyor. Diğer sektördeki kişilerin tarım sektörüne girmesi en azından mevcut tarım arazilerinin korunması ve yeni alanların açılması anlamında önemli. Bu ayrıca kıyı kesimdeki tarım alanlarının iç kesimlere yayılmasında da bir etken oldu. Sektörümüz üretim ve pazarlamanın yanında doğal afetlere açık. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden talebimiz olmuştu. Alanya'da meteoroloji istasyonu yetersizdi. Bize verilen değerlere göre önlem aldığımızda don olayları oluyordu. Şu an Okurcalar ve Demirtaş'ta 2 istasyon kuruldu. Toslak Mahallesi için de bir talebimiz var. Burada yer tespitini yaptıktan sonra kış gelmeden 4 meteoroloji istasyonunu hızlı bir şekilde hizmete sokacağız. Üyelerimize günlük doğru meteorolojik bilgileri vereceğiz.
'TARIMIN GELECEĞİ AÇIK'
Alanya'nın yıllardır bir toptancı hal sorunu var. 4 toptancı halinde 4 ayrı piyasa, 4 ayrı dernek bulunuyor. Kapasite bakımından bir sorunumuz yok ama sabah piyasa oluştururken sorun ortaya yaşanıyordu. Yeni Toptancı Halinin 11 Ekim'de ihalesi yapılacak. 18 ay içerisinde Alanya Toptancı Hali yapılıp çalıştırılabilirse şehrimizdeki tarımın geleceği açık.
'ALANYA'DA SULAMA SORUNU VAR'
Sulama sorunumuz var. Özellikle İmamlı, Özvadi, Yeşilöz, İspatlı, Aliefendi mahallelerindeki üreticiler su sorunu yaşadı. Özellikle muzlara yeterince su verilemedi. 140-150 metreden su almaya başladık. Bu da garantili olmadık.
'GEÇEN YIL ZARAR ETTİK'
Hükümetin tarımsal destekleri var. Yeni yatırım yapacaklar için zirai krediler konusunda şu an önümüz açık. İpotekle ilgili küçük sorunlar yaşayan üreticiler bulunuyor ama ya yatırım bazında sorun yok. Zirai krediler konusunda zarara uğrayanların borçları yapılandırılmasıyla ilgili çalışmalar var. Geçen yıl zarar ettik. Biz her ne kadar turizmciler gibi ağlamasak da borcumuz var. Üreticiler söylemiyor ama hepsinin tarım kredisi, ziraat odalarına ve özel sektöre bayağı miktarda boçları var. Özellikle bu yıl üretimden pazarlamaya kadar üreticinin desteklenmesini bekliyoruz. Üretim olan yerde sorun bitmez. Tarımda sorunun bitmesi için üretim yapılmaması lazım" diye konuştu. - Mert CANTÜRK

Sesli Okuma

1.0x

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap