
Belgeyi Almak Zorunlu Değil
Gerekli hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hizmet verdiğini tescillemek isteyen tesisleri, açıklanan bu kuruluşlar arasından tercih edecekleri işletmelere belgeyi almak üzere başvuruda bulunmaya davet eden Mehmet Nuri Ersoy Ersoy, belgenin kesinlikle zorunlu olmadığını vurguladı. Ancak belge sahibi işletmelerin artmasıyla birlikte turizm sektöründeki normalleşmenin de hızlanacağına inandıklarını belirten Ersoy, bu belgeyi verecek kuruluşların uluslararası geçerlilikte gerekli akreditasyon standartlarına ve yetkinliğe sahip olduğuna işaret etti.
Belgeli Tesisler Bakanlık Sitesinden DuyurulacakKültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan uygulama ile belge vermeye yetkili akreditasyon firmaları hijyen ve sağlık denetimi ile uygunluk değerlendirmesi yapacaklar. Bu firmalar yapacakları değerlendirmelere ilişkin raporlar düzenleyecek, başvuruda bulunan tesislere düzenli olarak denetçi gönderip kriterlere uygun hizmet verilip verilmediğini denetleyecekler.TÜRKAK onaylı denetleme ve belgelendirme işletmeleri dışında bu konuda çalışmak isteyen diğer işletmeler de gerekli yetkinliğe sahip olmaları ve akreditasyonlarının TÜRKAK tarafından teyit edilmeleri halinde denetim yapabilecekler. Belgeyi alan tesisler ise Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinden ayrıca duyurulacak. Tesislere gelen konuklar “Sağlıklı Turizm Belgesi”nde belgenin logosunu, denetime ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı karekod uygulamasını ve denetleyici firmanın logosunu görebilecek. İlk Fazda Belgeyi Vermeye Yetkili Akreditasyon Firmalarının Listesi
*RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.
*TÜV SÜD Teknik Güvenlik ve Kalite Denetim Tic. Ltd. Şti.
*Llyod’s Register Gözetim Ltd. Şti.
*TSE Personeli (Türk Standartları Enstitüsü Muayyene Gözetim Merkezi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı)
*BV Inspektorate Uluslararası Gözetim Servisleri A.Ş.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!